DCP bv

Pontstraat, 114 B-9800 Astene

+32 475 42 32 57 +32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

Vrijblijvende prijsofferte Catalogus

DCP bv

Pontstraat, 114
B-9800 Astene

+32 475 42 32 57
+32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

Vrijblijvende prijsofferte
Catalogus

Luchtreinigers en goede ventilatie kunnen het verschil maken in schoollokalen

luchtreinigers luchtreinigen verluchting DCP BV

Hoe komt het dat sommige scholen zwaar getroffen worden door Covid-19 en andere niet? Een Canadese IT-directeur en vader van twee schoolgaande dochters denkt een antwoord gevonden te hebben. “Zonder het te beseffen, heb ik een uniek experiment uitgevoerd”, vertelt hij in een gesprek met HLN.

Sinds de man vorige week naar buiten kwam met zijn ontdekking, is zijn mailbox ontploft. Olivier Drouin legt uit welk verschil luchtreinigers en goede ventilatie kunnen maken in schoollokalen.

Onlangs ontving hij een medaille van het lokale parlement als erkenning voor zijn inspanningen voor de gemeenschap de voorbije maanden. Lees het volledige artikel op HLN.be

Wat zijn de klachten bij te weinig ventilatie

Bij te weinig ventilatie in klaslokalen kunnen klachten als vervelende geuren, oogirritatie, hoofdpijn en meer dan normale vermoeidheid voorkomen. CO2 veroorzaakt deze effecten niet zelf: klachten ontstaan door te hoge concentraties van andere stoffen die zich ophopen of door te weinig zuurstof. Er zijn aanwijzingen dat een slechte binnenluchtkwaliteit op scholen kan leiden tot een toename in gezondheidsklachten.

Bewustwording

Met elkaar brengen we meer tijd binnen door dan buiten. De kwaliteit van de binnenlucht is vaak vele malen slechter dan buiten. Door bewustwording van het belang van een gezond binnenmilieu en verandering van het ventilatiegedrag kan deze methode zorgen voor verbetering van het binnenmilieu in scholen.

Luchtreinigers

Ventileren van klaslokalen is vaak moeilijk omdat er geen of onvoldoende ramen of roosters zijn of omdat deze gesloten worden gehouden in verband met tocht of geluidshinder en veiligheid.

Daarom stelt DCP AIR performante luchtreinigers met UV-C licht voor. Deze techniek is gebaseerd op een oeroude natuurlijke luchtreiniging die al eeuwen buiten onze stratosfeer werkzaam is. Onderzoek heeft aangetoond dat UV-C licht alle bacteriën, schimmels, gisten, maar ook virussen zoals COVID-19 doodt.

 

Veilig en eenvoudig in gebruik

De performante toestellen van DCP AIR zijn veilig, heel eenvoudig in gebruik en met een lange levensduur.

En om die levensduur en kwaliteit van de toestellen te garanderen opteert DCP AIR ervoor om die te laten leveren en plaatsen door een erkende technieker.

DCP AIR biedt je ook een jaarlijks onderhoudscontract om je een degelijke garantie en werking te garanderen van je toestel. Tijdens het onderhoud van het toestel wordt het gereinigd en de versleten onderdelen vervangen.

Meer informatie inwinnen of eens een toestel aan het werk zien? Neem contact.

LAATSTE NIEUWS

Maatwerk

Ieder project is uniek en vraagt enige voorkennis over de installatie en eventuele storingen die zich voordoen. Benieuwd naar onze aanpak?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Maandelijks sturen we je met plezier tips, weetjes, showcases en aanbiedingen.

Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent luchtreiniging, LED-verlichting en/of hoe je tot 20% kan besparen op je energiekosten door het elektriciteitsnet in je onderneming te verbeteren. 

DCP BV luchtzuivering LED energiebesparing
DCP bv airprotecting led power quality analyse
Peter De Clercq

Pontstraat, 114
B-9800 Astene

+32 475 42 32 57 | +32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

LAATSTE NIEUWS

© 2021 – DCP bv