DCP bv

Pontstraat, 114 B-9800 Astene

+32 475 42 32 57 +32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

Vrijblijvende prijsofferte Catalogus

DCP bv

Pontstraat, 114
B-9800 Astene

+32 475 42 32 57
+32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

Vrijblijvende prijsofferte
Catalogus

Luchtreinigers zijn een onderbelicht deel van de oplossing

DCP AIRPROTECTING 50 luchtzuivering toestel

‘Uw gedrag bepaalt de curve!’, verkondigen politici en experts al maanden. Klopt, maar ook hún gedrag speelt een belangrijke rol. Onze verdedigingsmuren tegen het coronavirus zijn bijlange nog niet stevig genoeg. Als we willen dat de curves sneller dalen en de versoepelingen in mei gewoon kunnen doorgaan, moet de overheid vijf gaten – van ventilatie tot het doven van broeihaarden – dringend dichten. Dit staat vandaag te lezen op de website van HLN.be.

Een beleid rond ventilatie

Eén van die 5 gaten die moeten worden gedicht, is een beleid bouwen rond ventilatie.

Internationale studies wijzen erop dat het voldoende verluchten en ventileren van binnenruimtes het risico op besmetting met wel 70 procent kan doen dalen. Die verdedigingsmuur is in België en Vlaanderen echter bijna onbestaande. In het onderwijs is er de voorbije maanden nog het meeste aandacht aan geschonken en zelfs daar is het beleid weinig ambitieus geweest.

Nochtans kan er op korte termijn veel winst geboekt worden. Professor bouwfysica Bert Blocken van de TU Eindhoven haalde recent in deze krant voorbeelden aan. Het begint met het veel intensiever gebruik van relatief goedkope CO2-meters. Onze overheid zou het gebruik daarvan in alle ondernemingen en winkels kunnen verplichten of financieel stimuleren. Bij mensen thuis zou het gebruik aangemoedigd kunnen worden.

DCP AIR airprotecting 50 biokapper gent 2

Luchtreinigers

Ook luchtreinigers zijn een onderbelicht deel van de oplossing om curves te laten dalen en bepaalde sectoren opnieuw te openen. Die reinigers zijn goedkoper dan ventilatiesystemen én sneller te plaatsen. Ze zijn een nuttige, extra beschermingslaag bovenop alle andere. Professor Blocken riep de overheid al op om een aantal academici een lijst te laten opstellen met een vijftigtal merken van degelijke luchtreinigers. Met zo’n hulpmiddel zouden mensen en ondernemers ze vlot zelf kunnen aankopen.

Restaurants en cafés

Kort op de bal spelen lijkt sowieso cruciaal. Want ook andere landen beginnen zich te organiseren rond ventilatie. Om maar een voorbeeld te geven: in Hongkong zijn alle 20.000 restaurants en cafés vanaf eind april verplicht om hun ventilatiesystemen fors op te drijven, ofwel om genoeg luchtreinigers te plaatsen ter compensatie. Als straks meer landen dat voorbeeld volgen, ontstaat mogelijk een stormloop op die toestellen.

Bron: Het Laatste Nieuws

LAATSTE NIEUWS

Maatwerk

Ieder project is uniek en vraagt enige voorkennis over de installatie en eventuele storingen die zich voordoen. Benieuwd naar onze aanpak?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Maandelijks sturen we je met plezier tips, weetjes, showcases en aanbiedingen.

Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent luchtreiniging, LED-verlichting en/of hoe je tot 20% kan besparen op je energiekosten door het elektriciteitsnet in je onderneming te verbeteren. 

DCP BV luchtzuivering LED energiebesparing
DCP bv airprotecting led power quality analyse
Peter De Clercq

Pontstraat, 114
B-9800 Astene

+32 475 42 32 57 | +32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

LAATSTE NIEUWS

© 2021 – DCP bv