DCP bv

Pontstraat, 114 B-9800 Astene

+32 475 42 32 57 +32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

Vrijblijvende prijsofferte Catalogus

DCP bv

Pontstraat, 114
B-9800 Astene

+32 475 42 32 57
+32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

Vrijblijvende prijsofferte
Catalogus

FAQ

DCP bv geeft antwoord op de veel gestelde vragen over luchtzuivering, LED-verlichting en Power Qualtity Analyse.

Zit je nog met vragen alvorens over te gaan tot een offerte-aanvraag?

Check de veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over UV-C licht en luchtzuivering

UV staat voor ‘ultraviolet’ en betekent letterlijk ‘voorbij violet’. Ultraviolet licht kent verschillende regionen. 

 

Allereerst is er UV-A licht, dat ook wel blacklight wordt genoemd. Dit licht bestaat uit lange golven en versnelt het huidverouderingsproces. 

 

UV-B licht bestaat uit middellange golven. Dit licht veroorzaakt zonnebrand en geeft ons een bruine kleur in de zomer.

 

UV-C licht is straling met een korte golflengte, van tussen 200 en 280 nanometer. Dit licht is schadelijk voor de mens, want het vernietigt huidcellen. Gelukkig wordt natuurlijk UV-C licht volledig geblokkeerd door onze atmosfeer. UV-C licht is echter perfect geschikt voor microbiologische desinfectie en is bovendien een bijzonder propere technologie.

UV-C licht is straling met een korte golflengte, van tussen 200 en 280 nanometer. Dit licht is schadelijk voor de mens, want het vernietigt huidcellen. Gelukkig wordt natuurlijk UV-C licht volledig geblokkeerd door onze atmosfeer. UV-C licht is echter zéér geschikt voor microbiologische desinfectie en is bovendien een bijzonder schone technologie.

De toestellen die DCP airprotecting voorstelt vernietigen alle micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen inclusief het coronavirus. 

Het is een veilig en gesloten apparaat die in openbare of gemeenschappelijke ruimtes kunnen worden geplaatst. Het is een toestel dat heel eenvoudig in gebruik die een lange levensduur heeft. 

De dubbele filter voorkomt vervuiling, zorgt voor extra luchtzuivering en voorkomt dat de UV-straling vrijkomt.

Dankzij het veiligheidsmechanisme schakelt het apparaat zich automatisch uit wanneer het geopend is. Een indicatielampje geeft aan wanneer er onderhoud nodig is. 

Door UV-C lampen in een gesloten behuizing te monteren en de lucht met ventilatoren door deze behuizing te sturen, wordt de lucht ontdaan van alle bacteriën, schimmels, gisten en virussen. De filters zuiveren de lucht en vangen de dode deeltjes op. Op deze manier zorgt het toestel voor gezuiverde lucht.

Er worden geen chemicaliën gebruikt. Smaak, kleur en geur van het medium (de drager, zoals vloeistoffen of oppervlakken) blijven onaangetast. Er wordt alleen licht gebruikt.

UV-C-lampen kunnen worden geïnstalleerd in ziekenhuizen, wachtzalen van dokters, bij tandartsen, dierenartsen, kappers- en schoonheidszaken, winkels, burelen, vergaderzalen, rusthuizen, scholen maar ook in horecazaken zoals hotels, cafés, restaurants en feestzalen.

 

Veel gestelde vragen over LED-verlichting

LED staat voor Light-Emitting Diode en is in feite een elektronische halfgeleider component, die licht uitstraalt als er een elektrische stroom doorheen gestuurd wordt.

Een witte LED bestaat in feit niet. De basis van een wit licht LED wordt gevormd door een blauwe LED, waar vervolgens door middel van een fosforlaag een wit licht LED mee gevormd wordt.

Gemiddeld hebben de lampen van DCP LED een levensduur van wel 50.000 branduren, terwijl dit bij een spaarlamp maar 8.000 en bij een gloeilamp 1.000. De lampen moeten dus minder vaak worden vervangen. Mooi meegenomen, want bij grote gebouwen en hoge ruimtes zoals kantoren of bioscopen kan het vervangen van lampen erg lastig en vooral duur zijn. 

LED armaturen zijn in vergelijking met traditionele lampen schokbestendig. LED-verlichting is steviger gebouwd dan gloeilampen, halogeenlampen en spaarlampen en gaat daarom minder snel kapot.

 

Neen, LED-lampen hebben geen opwarmtijd nodig en geven na inschakeling direct de juiste kleur en lichtsterkte.

 

Ja, LED-lampen zijn bijzonder efficiënt in een koude omgeving en kunnen opstarten tot -40°C.

 

Ja, LED lampen zijn volledig recycleerbaar want ze worden volledig milieuvriendelijk gefabriceerd. Ze bevatten geen kwik en andere gevaarlijke metalen. Bij het productieproces van LED-verlichting wordt er trouwens ook geen zwavel gebruikt.

LED armaturen zijn veel zuiniger dan hallogeen of gloeilampen en kunnen hierdoor een enorme kostenbesparing realiseren. Een LED lamp van bijvoorbeeld 450 lumen heeft maar 4 tot 5 Watt nodig terwijl een gloeilamp 40 Watt en een spaarlamp 9 tot 13 Watt.

Naast het feit dat LED verlichting duurzamer en energiezuiniger is, wordt er bij het produceren van LED geen schadelijke stoffen gebruikt zoals kwik en zwavel. Bij het produceren van spaarlampen wordt er nog gebruik gemaakt van deze schadelijke stoffen. Hierdoor worden spaarlampen als chemisch afval gezien.

Neen, LED-verlichting heeft geen ongewenste IR of UV straling in de lichtbundel. Kortom minder risico van het verbleken van kleuren.

 

Neen, LED-lampen bevatten geen schadelijke stoffen zoals kwik in de lichtbron.

 

Ja, LED-lampen zijn waterbestending.

Door de langere levensduur en het lage energieverbruik kost een LED-lamp finaal minder dan andere lampen. De terugverdientijd is heel interessant en ligt gemiddeld tussen 1 en 3 jaar. Bij bedrijven is de terugverdientijd doorgaans lager dan bij particulieren.

 

Veel gestelde vragen over Power Quality Analyse

Power Quality is een verzamelnaam voor de kwaliteit van elektrische energie. Zoals vermogen beschreven kan worden als spanning en stroom, zo kan Power Quality beschreven worden als stroom- en spanningskwaliteit. Problemen met de kwaliteit van elektriciteit leidt tot een slechte Power Quality.

Het is van belang dat apparaten aangesloten op het publieke net de netvervuiling zoveel mogelijk beperken om de negatieve effecten, zoals extra energiegebruik, warmteontwikkeling en storingen te vermijden. Harmonische en interharmonische vervorming is wat we op het huidige net in sterke mate zien toenemen. Dit omdat we meer en meer energiezuinige oplossingen kiezen die echter wel tot gevolg hebben dat er meer en meer harmonische vervorming op het net ontstaat.
Deze netvervuiling zorgt meer en meer voor problemen in installaties: onverklaarbare storingen, computerstoringen, productielijnen die ineens stil vallen of een brandalarm dat ineens afgaat.

Netvervuiling is verstoringen in het elektriciteitsnetwerk.  Vervuiling van het elektrisch netwerk komt vaker voor dan men denkt. Eén van de meest voorkomende oorzaken is dat er steeds meer apparaten aangesloten worden op het netwerk en heel wisselend belast. Dat leidt tot een vervorming van de spanning en stroom. Dat wordt dan netvervuiling genoemd. 

Afhankelijk van de omvang van je installatie sluiten we bij een Power Quality Analyse onze analyzers aan op je netwerk gedurende gemiddeld een week. Dit is nodig om een gemiddeld beeld te krijgen, maar ook dat bespreken we tijdens de afspraak.

Vind je geen antwoord op je vraag of vragen?

Neem contact

Telefoon

Is je vraag dringend?

Mail

Is je vraag niet zo dringend?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Maandelijks sturen we je met plezier tips, weetjes, showcases en aanbiedingen.

Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent luchtreiniging, LED-verlichting en/of hoe je tot 20% kan besparen op je energiekosten door het elektriciteitsnet in je onderneming te verbeteren. 

DCP BV luchtzuivering LED energiebesparing