DCP bv

Pontstraat, 114 B-9800 Astene

+32 475 42 32 57 +32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

Vrijblijvende prijsofferte Catalogus

DCP bv

Pontstraat, 114
B-9800 Astene

+32 475 42 32 57
+32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

Vrijblijvende prijsofferte
Catalogus

DCP POWER

Ieder project is uniek en vraagt enige voorkennis over de installatie en eventuele storingen die zich voordoen. We lichten hieronder onze aanpak toe.
 

DCP POWER
verbetert de kwaliteit van je elektriciteitsnet en helpt je tot 20% te besparen op je energiefactuur.

Onze aanpak

formulier DCP POWER QUALITY ANALYSE

Aanvraagformulier

Alles start met het invullen van het PQA-aanvraagformulier. Hierdoor ontvangen we een aantal gerichte vragen en een eerste indicatie van je eventuele probleem.

afspraak DCP POWER QUALITY ANALYSE (1)

Afspraak

Na de analyse van de antwoorden op het aanvraagformulier nemen we telefonisch of per mail contact om een afspraak ter plaatse te regelen.

Offerte

Op basis van de verzamelde informatie ontvang je een offerte voor de eigenlijke analyse en/of huur van de apparatuur.

metingen DCP POWER QUALITY ANALYSE copy

Metingen

Vervolgens gaan we bij je aan de slag met de eigenlijke metingen op de overeengekomen dag en uur.

rapport DCP POWER QUALITY ANALYSE copy (1)

Rapport

Afhankelijk van je behoeften en wensen ontvang je een rapport van de analyse met optionele nabespreking inzake de mogelijke oplossingen.

Begeleiding

Indien gewenst kan u opteren voor de verdere begeleiding in de implementatie van de aangeboden oplossingen.

QUALITY POWER ANALYSE

Wat en voor wie is het?

Iedere situatie waarin je te maken hebt met:

  • verschuivingen tussen spanning en stroom;
  • spanningspieken en stroompieken;
  • storingen door de signalen die de energiemaatschappij op het net zetten om o.a. de straatverlichting aan en af te zetten;
  • vervormingen van de netspanning door o.a. omvormers van zonnepanelen, elektronische voedingen, laadpalen voor elektrische auto’s,…

kunnen gevolgen hebben op je elektriciteitsfactuur, je toestellen, je bedrijfslijnen,…

Een Power Quality Analyse roept deze storingen een halt toe door de kwaliteit van spanningen en stromen over een langere periode te onderzoeken.

Veel gestelde vragen

We geven antwoord

Power Quality is een verzamelnaam voor de kwaliteit van elektrische energie. Zoals vermogen beschreven kan worden als spanning en stroom, zo kan Power Quality beschreven worden als stroom- en spanningskwaliteit. Problemen met de kwaliteit van elektriciteit leidt tot een slechte Power Quality.

Het is van belang dat apparaten aangesloten op het publieke net de netvervuiling zoveel mogelijk beperken om de negatieve effecten, zoals extra energiegebruik, warmteontwikkeling en storingen te vermijden. Harmonische en interharmonische vervorming is wat we op het huidige net in sterke mate zien toenemen. Dit omdat we meer en meer energiezuinige oplossingen kiezen die echter wel tot gevolg hebben dat er meer en meer harmonische vervorming op het net ontstaat.
Deze netvervuiling zorgt meer en meer voor problemen in installaties: onverklaarbare storingen, computerstoringen, productielijnen die ineens stil vallen of een brandalarm dat ineens afgaat.

Netvervuiling is verstoringen in het elektriciteitsnetwerk.  Vervuiling van het elektrisch netwerk komt vaker voor dan men denkt. Eén van de meest voorkomende oorzaken is dat er steeds meer apparaten aangesloten worden op het netwerk en heel wisselend belast. Dat leidt tot een vervorming van de spanning en stroom. Dat wordt dan netvervuiling genoemd. 

Afhankelijk van de omvang van je installatie sluiten we bij een Power Quality Analyse onze analyzers aan op je netwerk gedurende gemiddeld een week. Dit is nodig om een gemiddeld beeld te krijgen, maar ook dat bespreken we tijdens de afspraak.

Maatwerk

Ieder project is uniek en vraagt enige voorkennis over de installatie en eventuele storingen die zich voordoen. Benieuwd naar onze aanpak?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Maandelijks sturen we je met plezier tips, weetjes, showcases en aanbiedingen.

Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent luchtreiniging, LED-verlichting en/of hoe je tot 20% kan besparen op je energiekosten door het elektriciteitsnet in je onderneming te verbeteren. 

DCP BV luchtzuivering LED energiebesparing