DCP bv

Pontstraat, 114 B-9800 Astene

+32 475 42 32 57 +32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

Vrijblijvende prijsofferte Catalogus

DCP bv

Pontstraat, 114
B-9800 Astene

+32 475 42 32 57
+32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

Vrijblijvende prijsofferte
Catalogus

UV-C LICHT

DCP AIR gebruikt UV-C licht om de lucht te zuiveren. Deze techniek is gebaseerd op een oeroude natuurlijke zuivering die al eeuwen buiten onze stratosfeer werkzaam is. Onderzoek heeft aangetoond dat UV-C licht alle bacteriën, schimmels, gisten, maar ook virussen zoals COVID-19 doodt.

Wat is en waarom UV-C licht?

Coronatijdperk

Het coronatijdperk zorgt voor bijzondere noden. We moeten het virus zo min mogelijk ons leven laten beïnvloeden. Dat kan op verschillende manieren: handen wassen, handgel, mondmaskers, afstand houden,…

Een bijkomende manier is het virus met alle technologische middelen bestrijden.

De missie van DCP AIR is met UV-C licht rondzwevende virussen te doden zonder mens en dier in gevaar te brengen.

Licht

Bij licht denken we al snel aan dat wat we zien als we onze ogen open doen. Het licht waarmee we verschillende kleuren kunnen onderscheiden en dat het verschil maakt tussen dag en nacht. Maar wat wij dagelijks zien is slechts een deel van het spectrum.

Maar licht is in wetenschappelijke zin elektromagnetische straling. Het bestaat uit acht regionen. De meest bekende regionen zijn zichtbaar licht, infrarood en ultraviolet licht (UV-licht).

Het menselijk oog ziet alleen, zoals de naam al zegt, zichtbaar licht. Dit deel bevat alle kleuren van de regenboog. Infrarood licht en UV-licht zijn niet zichtbaar voor het menselijke oog.

 

UV-licht

Ultraviolet licht, dat letterlijk ‘voorbij violet’ betekent, kent echter zelf ook verschillende regionen. 

Allereerst is er UV-A licht, dat ook wel blacklight wordt genoemd. Dit licht bestaat uit lange golven en staat er om bekend het huidverouderingsproces te versnellen. 

UV-B licht bestaat uit middellange golven en veroorzaakt zonnebrand op de huid en geeft ons een bruine kleur in de zomer.

UV-C licht

DCP AIR gebruikt UV-C licht om de lucht te zuiveren. Deze techniek is gebaseerd op een oeroude natuurlijke zuivering die al eeuwen buiten onze stratosfeer werkzaam is.

UV-C licht wordt door onze zon naar de aarde gestuurd maar wordt gefilterd door de ozonlaag zodat de straling niet in contact komt met levende wezens.

Onderzoek heeft aangetoond dat UV-C licht alle bacteriën, schimmels, gisten en virussen doodt. 

Techologie

Door UV-C lampen in een gesloten behuizing te monteren en de lucht met ventilatoren door deze behuizing te sturen, wordt de lucht ontdaan van alle bacteriën, schimmels, gisten en virussen. 

De filters zuiveren de lucht en vangen de dode deeltjes op. Op deze manier zorgt het toestel voor gezuiverde lucht.

UV-C-lampen kunnen door DCP AIR worden geïnstalleerd in ziekenhuizen, wachtzalen van dokters, bij tandartsen, dierenartsen, kappers- en schoonheidszaken, winkels, burelen, vergaderzalen, rusthuizen, scholen maar ook in horecazaken zoals hotels, cafés, restaurants en feestzalen.

DCP AIR
zuivert de lucht en doodt bacteriën, schimmels, gisten en virussen.

Wat we bieden

luchtzuivering DCP AIRPROTECTING copy

Toestellen

Onze performante toestellen pakken COVID-19 en andere virussen aan in de openbare ruimtes van je bedrijf (restaurant, hotel, winkel, wachtkamer,...) met UV-C licht. Onze toestellen zijn veilig, heel eenvoudig in gebruik en met een lange levensduur.

levering DCP AIRPROTECTING (2)

Levering en plaatsing

Om de levensduur en kwaliteit van de toestellen te garanderen opteren we ervoor om die te laten leveren en plaatsen door een erkende technieker.
Zo kunnen we je ook informeren over
de werking van het toestel.

onderhoud DCP AIRPROTECTING

Service en onderhoud

Wij bieden je een jaarlijks onderhoudscontract. Zo kunnen we een degelijke garantie en werking garanderen van je toestel. Tijdens het onderhoud van het toestel reinigen we het en vervangen we versleten onderdelen.

Financiering

Wij bieden bedrijven de mogelijkheid om de aankoop te financieren via GRENKE.
Het maakt niet uit of je nu een lokaal of een internationaal bedrijf hebt.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Maandelijks sturen we je met plezier tips, weetjes, showcases en aanbiedingen.

Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent luchtreiniging, LED-verlichting en/of hoe je tot 20% kan besparen op je energiekosten door het elektriciteitsnet in je onderneming te verbeteren. 

DCP BV luchtzuivering LED energiebesparing
DCP bv airprotecting led power quality analyse
Peter De Clercq

Pontstraat, 114
B-9800 Astene

+32 475 42 32 57 | +32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

LAATSTE NIEUWS

© 2021 – DCP bv