DCP bv

Pontstraat, 114 B-9800 Astene

+32 475 42 32 57 +32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

Vrijblijvende prijsofferte Catalogus

DCP bv

Pontstraat, 114
B-9800 Astene

+32 475 42 32 57
+32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

Vrijblijvende prijsofferte
Catalogus

DCP LED

LED-technologie is tegenwoordig een integraal onderdeel van de verlichting met tal van overtuigende voordelen. Ontdek ze. 

DCP LED
helpt je aan moderne, milieuvriendelijke en energiezuinige verlichting.

Wat we bieden

producten DCP LED

Producten

DCP LED heeft duizenden producten voor ieder project, zowel voor professioneel als privé, alle mogelijke functies en voor binnen en buiten. Denk aan grondarmaturen, railarmaturen, opbouw- en pendelarmaturen, kleurwisselende armaturen, bluetooth gestuurde armaturen, DMX-armaturen,... maar ook DMX- dimmers, voedingen en drivers.

toepassingen DCP LED

Toepassingen

DCP LED installeert aangepaste verlichting op maat in musea, winkels, hotels, restaurants, discotheken, bars, kantoren, theaters, expositieruimtes, sportzalen en -terreinen, galerijen, concertgebouwen, gebedshuizen, overheidsgebouwen, tuinen, parken,... Je ziet, LED-verlichting kan overal worden toegepast.

Technologieën

Ongekend nauwkeurig dimmen zonder externe besturingen en bekabelingen of een optisch zoomsysteem. Beheersing van de temperatuur van zowel elektronica als de LED- lichtbronnen in een armatuur of LED-modules met superieure kleuren en witlichtweergave. Dit zijn maar enkele van onze gebruikte technologieën.

LED verlichting

Wat is en hoe werkt het?

LED staat voor Light-Emitting Diode en is in feite een elektronische halfgeleider component, die licht uitstraalt als er een elektrische stroom doorheen gestuurd wordt.

Een witte LED bestaat in feit niet. De basis van een wit licht LED wordt gevormd door een blauwe LED, waar vervolgens door middel van een fosfor laag een wit licht LED mee gevormd wordt.

Veel gestelde vragen

We geven antwoord

LED staat voor Light-Emitting Diode en is in feite een elektronische halfgeleider component, die licht uitstraalt als er een elektrische stroom doorheen gestuurd wordt.

Een witte LED bestaat in feit niet. De basis van een wit licht LED wordt gevormd door een blauwe LED, waar vervolgens door middel van een fosforlaag een wit licht LED mee gevormd wordt.

Gemiddeld hebben de lampen van DCP LED een levensduur van wel 50.000 branduren, terwijl dit bij een spaarlamp maar 8.000 en bij een gloeilamp 1.000. De lampen moeten dus minder vaak worden vervangen. Mooi meegenomen, want bij grote gebouwen en hoge ruimtes zoals kantoren of bioscopen kan het vervangen van lampen erg lastig en vooral duur zijn. 

LED armaturen zijn in vergelijking met traditionele lampen schokbestendig. LED-verlichting is steviger gebouwd dan gloeilampen, halogeenlampen en spaarlampen en gaat daarom minder snel kapot.

 

Neen, LED-lampen hebben geen opwarmtijd nodig en geven na inschakeling direct de juiste kleur en lichtsterkte.

 

Ja, LED-lampen zijn bijzonder efficiënt in een koude omgeving en kunnen opstarten tot -40°C.

 

Ja, LED-lampen zijn volledig recycleerbaar want ze worden volledig milieuvriendelijk gefabriceerd. Ze bevatten geen kwik en andere gevaarlijke metalen. Bij het productieproces van LED-verlichting wordt er trouwens ook geen zwavel gebruikt.

LED-armaturen zijn veel zuiniger dan hallogeen of gloeilampen en kunnen hierdoor een enorme kostenbesparing realiseren. Een LED-lamp van bijvoorbeeld 450 lumen heeft maar 4 tot 5 Watt nodig terwijl een gloeilamp 40 Watt en een spaarlamp 9 tot 13 Watt.

Naast het feit dat LED-verlichting duurzamer en energiezuiniger is, wordt er bij het produceren van LED geen schadelijke stoffen gebruikt zoals kwik en zwavel. Bij het produceren van spaarlampen wordt er nog gebruik gemaakt van deze schadelijke stoffen. Hierdoor worden spaarlampen als chemisch afval gezien.

Neen, LED-verlichting heeft geen ongewenste IR of UV straling in de lichtbundel. Kortom minder risico van het verbleken van kleuren.

 

Neen, LED-lampen bevatten geen schadelijke stoffen zoals kwik in de lichtbron.

 

Ja, LED-lampen kunnen gebruikt worden in zwembaden op voorwaarde dat de armatuur voldoende waterdicht is.

Door de langere levensduur en het lage energieverbruik kost een LED-lamp finaal minder dan andere lampen. De terugverdientijd is heel interessant en ligt gemiddeld tussen 1 en 3 jaar. Bij bedrijven is de terugverdientijd doorgaans lager dan bij particulieren.

 

Maatwerk

Ieder project is uniek en vraagt enige voorkennis over de installatie en eventuele storingen die zich voordoen. Benieuwd naar onze aanpak?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Maandelijks sturen we je met plezier tips, weetjes, showcases en aanbiedingen.

Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent luchtreiniging, LED-verlichting en/of hoe je tot 20% kan besparen op je energiekosten door het elektriciteitsnet in je onderneming te verbeteren. 

DCP BV luchtzuivering LED energiebesparing