DCP bv

Pontstraat, 114 B-9800 Astene

+32 475 42 32 57 +32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

Vrijblijvende prijsofferte Catalogus

DCP bv

Pontstraat, 114
B-9800 Astene

+32 475 42 32 57
+32 9 329 01 17

info@dcpbv.eu

Vrijblijvende prijsofferte
Catalogus

DCP AIR

Wees attent en zorg voor je klanten, patiënten, bezoekers, leerlingen, personeel en jezelf door in je publieke ruimtes de lucht te reinigen en zuiveren van bacteriën, schimmels, gisten en virussen.

DCP AIR
reinigt de lucht en doodt bacteriën, schimmels, gisten en virussen.

Wat we bieden

luchtzuivering DCP AIRPROTECTING copy

Toestellen

Onze performante toestellen pakken COVID-19 en andere virussen aan in de openbare ruimtes van je bedrijf (restaurant, hotel, winkel, wachtkamer,...) met UV-C licht. Onze toestellen zijn veilig, heel eenvoudig in gebruik en met een lange levensduur.

levering DCP AIRPROTECTING (2)

Levering en plaatsing

Om de levensduur en kwaliteit van de toestellen te garanderen opteren we ervoor om die te laten leveren en plaatsen door een erkende technieker.
Zo kunnen we je ook informeren over
de werking van het toestel.

onderhoud DCP AIRPROTECTING

Service en onderhoud

Wij bieden je een jaarlijks onderhoudscontract. Zo kunnen we een degelijke garantie en werking garanderen van je toestel. Tijdens het onderhoud van het toestel reinigen we het en vervangen we versleten onderdelen.

Financiering

Wij bieden bedrijven de mogelijkheid om de aankoop te financieren via GRENKE.
Het maakt niet uit of je nu een lokaal of een internationaal bedrijf hebt.

UV-C licht

Wat is en hoe werkt het?

DCP AIR gebruikt UV-C licht om de lucht te reinigen. Deze techniek is gebaseerd op een oeroude natuurlijke luchtreiniging die al eeuwen buiten onze stratosfeer werkzaam is.

Onderzoek heeft aangetoond dat UV-C licht alle bacteriën, schimmels, gisten, maar ook virussen zoals COVID-19 doodt.

Veel gestelde vragen

We geven antwoord

UV staat voor ‘ultraviolet’ en betekent letterlijk ‘voorbij violet’. Ultraviolet licht kent verschillende regionen. 

 

Allereerst is er UV-A licht, dat ook wel blacklight wordt genoemd. Dit licht bestaat uit lange golven en versnelt het huidverouderingsproces. 

 

UV-B licht bestaat uit middellange golven. Dit licht veroorzaakt zonnebrand en geeft ons een bruine kleur in de zomer.

 

UV-C licht is straling met een korte golflengte, van tussen 200 en 280 nanometer. Dit licht is schadelijk voor de mens, want het vernietigt huidcellen. Gelukkig wordt natuurlijk UV-C licht volledig geblokkeerd door onze atmosfeer. UV-C licht is echter perfect geschikt voor microbiologische desinfectie en is bovendien een bijzonder propere technologie.

UV-C licht is straling met een korte golflengte, van tussen 200 en 280 nanometer. Dit licht is schadelijk voor de mens, want het vernietigt huidcellen. Gelukkig wordt natuurlijk UV-C licht volledig geblokkeerd door onze atmosfeer. UV-C licht is echter zéér geschikt voor microbiologische desinfectie en is bovendien een bijzonder schone technologie.

De toestellen die DCP AIR voorstelt vernietigen alle micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen inclusief het coronavirus. 

Het is een veilig en gesloten apparaat die in openbare of gemeenschappelijke ruimtes kunnen worden geplaatst. Het is een toestel dat heel eenvoudig in gebruik die een lange levensduur heeft. 

De dubbele filter voorkomt vervuiling, zorgt voor extra luchtzuivering en voorkomt dat de UV-straling vrijkomt.

Dankzij het veiligheidsmechanisme schakelt het apparaat zich automatisch uit wanneer het geopend is. Een indicatielampje geeft aan wanneer er onderhoud nodig is. 

Door UV-C lampen in een gesloten behuizing te monteren en de lucht met ventilatoren door deze behuizing te sturen, wordt de lucht ontdaan van alle bacteriën, schimmels, gisten en virussen. De filters zuiveren de lucht en vangen de dode deeltjes op. Op deze manier zorgt het toestel voor gezuiverde lucht.

Er worden geen chemicaliën gebruikt. Smaak, kleur en geur van het medium (de drager, zoals vloeistoffen of oppervlakken) blijven onaangetast. Er wordt alleen licht gebruikt.

UV-C-lampen kunnen worden geïnstalleerd in ziekenhuizen, wachtzalen van dokters, bij tandartsen, dierenartsen, kappers- en schoonheidszaken, winkels, burelen, vergaderzalen, rusthuizen, scholen maar ook in horecazaken zoals hotels, cafés, restaurants en feestzalen.

 

Maatwerk

Ieder project is uniek en vraagt enige voorkennis over de installatie en eventuele storingen die zich voordoen. Benieuwd naar onze aanpak?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Maandelijks sturen we je met plezier tips, weetjes, showcases en aanbiedingen.

Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent luchtreiniging, LED-verlichting en/of hoe je tot 20% kan besparen op je energiekosten door het elektriciteitsnet in je onderneming te verbeteren. 

DCP BV luchtzuivering LED energiebesparing